RYBÍ FILÉ SE ZELENINOU

ČÍNA

 

700 g rybího filé, 2 mrkve, 2 pórky, 1 celer, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce dezertního vína, 3 lžíce oleje, 100 g anglické slaniny nebo šunky, 1 cibule, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce škrobu, ½ lžičky mletého pepře, 100 g čerstvých hub nebo 30 g černých sušených hub, 100 g fazolových klíčků, zelená petrželová nať, sůl, po špetce cukru a Glutasolu a 3 lžíce vody.

 

Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme je, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Poté poprášíme škrobem, po obou stranách opečeme, vyjmeme a necháme na teple. Mezitím dáme do kastrolu vařit ne příliš do měkka na slabé plátky nakrájenou mrkev, celer a pórek. Po uvaření vodu scedíme a zeleninu dáme také stranou. Ve zbývajícím tuku opražíme na kostky nakrájenou slaninu a cibuli, do tohoto základu přidáme připravenou ovařenou zeleninu, oprané a přesekané fazolové klíčky, na plátky nakrájené houby, mletou papriku, pepř a připravené opečené porce ryby. Současně do připravené misky dáme lžíci sojové omáčky, dezertního vína, Glutasolu, cukru, lžičku škrobu, 3 lžíce vody, směs zamícháme a vložíme do pánve. Ještě chvíli necháme vše prohřát. Zdobíme nasekanou zelenou petrželovou natí a podáváme s rýží.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *