SALÁT Z VEPŘOVÉHO MASA

VIETNAM

 

500 g pečeně nebo vepřové krkovičky, 3 lžíce sojové omáčky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce dezertního vína, 3 šálky vody, 1 lžíce cukru, špetka soli, špetka Glutasolu, ¼ lžičky mletého pepře, 1 hlávkový salát, 1 kapie na ozdobu, 2 lžíce hořčice v prášku (nebo 2 lžíce ostřejší hořčice), ½ lžíce oleje.

 

Vykostěnou vepřovou pečeni nebo krkovičku rozřízneme podélně a vložíme do pekáčku. Maso zalijeme 3 šálky vody s přidáním sojové omáčky, dezertního vína, jemně nakrájené cibule, cukru, soli, Glutasolu, mletého pepře, třeného česneku a necháme asi 2 hodiny uležet v chladničce. Potom vložíme do trouby i s nálevem a zvolna pod pokličkou pečeme. Občas podléváme vodou. Měkké maso vyjmeme a necháme vychladnout. Dobře vychlazené maso krájíme na tenké plátky, pokládáme na dezertní talíře a zbylou omáčkou přeléváme. Hořčičný prášek rozděláme s jednou lžící vlažné vody a půl lžící oleje, přeléváme přes nakrájené maso a zdobíme hlávkovým salátem s kapií.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *