SKOPOVÉ KARI

 

600 g skopového nebo jehněčího masa, 4 stroužky třeného česneku, 2 zelené feferonky, 2 lžičky tlučeného koriandru, 1 ½ lžičky kurkumy, sůl, 3 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce oleje, 2 cibule, 1 ½ lžičky anýzu, 1 šálek jogurtu, 2 pórky, zelená petrželová nať, 1 šálek skopového nebo jehněčího vývaru.

 

Do mixéru dáme česnek, feferonky, koriandr, kurkumu, sůl a citronovou šťávu. Směs rozmixujeme, až se utvoří kaše. Tu pak vložíme do mísy, přidáme na kostičky nakrájené skopové nebo jehněčí maso bez loje, promícháme a necháme v chladničce asi 1 hodinu odležet. V kastrolu rozpálíme olej, přidáme připravené maso a rychle opečeme. Dále přidáme drobně nakrájenou cibuli, pórek, jogurt a opražený roztlučený anýz. Přikryjeme pokličkou, podle potřeby podlijeme skopovým nebo jehněčím vývarem a dusíme v troubě, až je maso měkké. Aby maso dostalo pěknou barvu, pokličku sejmeme a ještě chvíli dusíme. Podáváme s rýží.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *