Vyrábějí se z rýžového škrobu a u nás se jim říká skleněné. Používají se jako vložka do polévek a do některých pokrmů vietnamské, japonské a čínské kuchyně. Před použitím se krátce povaří ve větším množství vody, potom se propláchnou ve vodě studené, popř. se přesekají. Nedají se nahradit.
Související recepty
Je to směs několika druhů koření. V Indii se používá pod názvem Masála. Indové si však toto koření připravují většinou po
Používá se též název bečuánský pepř. Jsou to světle hnědé rozpukané kuličky velikosti černého pepře, které mají zvláštní aromatickou chuť
Bylina, která vyhání lodyhu s hroznem velkých žlutých květů. Květy se suší na přímém slunci. Používají se do polévek a do
Je to silně aromatická rostlina, která se v asijské kuchyni používá jako přísada do pokrmů buď čerstvá, nebo sušená. Musí se