ČÍNA
2 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce čínského octa (můžeme nahradit naším), 1 lžíce dezertního vína, 1 lžíce cukru, 1 lžíce kečupu, šálek hovězího vývaru, špetka soli, špetka mletého zázvoru, špetka Glutasolu, 1 lžíce máčeného škrobu.
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, třený česnek, mletý zázvor, promícháme a zalijeme hovězím vývarem. Přidáme kečup, sojovou omáčku, ocet, cukr, sůl Glutasol. Povaříme a lehce zahustíme máčeným škrobem. Šleháme metličkou, aby byla omáčka hladká. Podáváme ji vychlazenou k různým studeným předkrmům. Může se však podávat také teplá.