SMAŽENÉ KREVETY

ČÍNA

 

400 g zmrazených nebo konzervovaných krevet, 2 vejce, 2 lžíce škrobu, 2 lžíce hladké mouky, sůl, olej na smažení, špetka bílého pepře, hlávkový salát na ozdobu.

Omáčka k namáčení: 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vody, 1 lžíce dezertního vína, špetka Glutasolu, ¼ lžičky mletého zázvoru, 1 lžíce kečupu a ½ lžíce hořčice.

 

Z vajec, škrobu, mouky, soli a bílého pepře uděláme těstíčko, v kterém obalíme očištěné a osušené krevety. Jednotlivé kousky usmažíme ve větším množství oleje do zlatova. Necháme okapat, upravíme na mísu a ozdobíme hlávkovým salátem. Omáčku k namáčení podáváme v menších miskách zvlášť.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *