JAPONSKO
600 g mletého hovězího masa, 4 cibule, ¼ lžičky mletého zázvoru, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce škrobu, 1 lžíce dezertního vína, 3 vejce, po špetce Glutasolu, mletého pepře, muškátového květu a soli, 1 lžíce sojové omáčky, olej na smažení.
V míse smícháme hovězí maso s jemně nakrájenou cibulí, přidáme zázvor, mletý pepř, muškátový květ, rozšlehaná vejce, sojovou omáčku, dezertní víno, mouku, škrob, Glutasol a sůl. Utvoříme menší koule v průměru 3 cm. Do pánve dáme patřičně rozehřát olej a koule do něho klademe. Usmažíme je do zlatohněda a vyjmeme děravou lžící. Pak je napícháme na špejle a necháme je ještě nějakou chvíli na teple. Podáváme s vhodným zeleninovým salátem.