JAPONSKO
700 g rybího filé, 2 lžíce škrobu, sůl, olej na smažení, 2 bílky, 3 cibule, 3 větší paprikové lusky, špetka mletého pepře.
Omáčka k namáčení: 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička cukru, 1 lžíce oleje, špetka Glutasolu, sůl, zelená petrželová nať, 1 lžíce vody.
Rybí filé nakrájíme na kousky 1 cm tlusté a 3 cm dlouhé, osolíme a obalíme je v rozšlehaných bílkách se škrobem a usmažíme ve větším množství oleje do zlatova. Osmažené filé přeneseme na mísu. Cibuli a papriky nakrájíme na kostičky a na zbylém oleji ji lehce osmahneme. Přidáme sůl a mletý pepř a smažené filé směsí ozdobíme. Zvlášť podáváme omáčku k namáčení a zvlášť rýži.