MALAJSIE
3 rajčata, 1 cibule se zelenou natí, 2 hlávkové saláty, 1 salátová okurka, 3 vařené vejce, 100 g šunky, 2 kolečka ananasu, 10 ředkviček a 3 čerstvé paprikové lusky.
Záliv: 1 šálek ananasové šťávy, 2 lžíce dezertního vína, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička cukru, sůl, ¼ lžičky Glutasolu, 1 lžíce oleje, ¼ lžičky mletého bílého pepře.
Připravíme si velkou mísu, do které postupně dáváme na plátky nakrájená rajčata, oloupanou okurku, na nudličky nakrájené paprikové lusky, na plátky nakrájené ředkvičky, na kousky nakrájený ananas, listy hlávkového salátu, plátky vařených vajec a nadrobno nakrájenou cibuli. Salát zalijeme připraveným zálivem a necháme v chladničce asi 2 hodiny vychladit. Potom již nepromícháváme.