ÚHOŘ S BURSKÝMI OŘÍŠKY

ČÍNA

 

700 g úhoře, 2 lžíce škrobu, 2 lžíce dezertního vína, sůl, špetka Glutasolu, 1 kousek nakrájeného máčeného zázvoru nebo ½ lžičky mletého zázvoru, 3 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, ½ šálku slepičího vývaru, 2 hrsti pražených burských oříšků, špetka mletého pepře a zelená petrželová nať na zdobení.

 

Úhoře posypeme solí a z kůže setřeme slizký povrch, jak bylo uvedeno u receptury úhoře kabajaki. Dobře ho omyjeme a očistíme. Pak jej vykucháme a znovu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky tlusté asi 2 cm, které osolíme, posypeme Glutasolem, pokapeme dezertním vínem a obalíme ve škrobu. Necháme je asi 10 minut odležet. Do hluboké pánve dáme rozehřát olej a připravené maso smažíme asi 3 minuty. Poté je vyjmeme z oleje a necháme okapat. Do zbylého oleje přidáme na plátky nakrájený česnek, zázvor, mletý pepř, ½ šálku slepičího vývaru a burské oříšky a po chvíli i osmažené maso. Přikryjeme pokličkou a ještě asi 4 minuty podusíme, až je úhoř měkký. Šťáva má být mírně vydušená. Klademe na talíř a zdobíme zelenou petrželovou natí.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *