VEPŘOVÁ JÁTRA SE ZELENINOU

INDONÉSIE 600 g vepřových jater, 3 stroužky česneku, 2 cibule, 1 miska zelených fazolových lusků, ¼ malé hlávky zelí, sůl, ¼ květáku, 2 mrkve, 4 až 6 papriček chilli, ½ lžičky mletého pepře, 1 bobkový list, 1 lžíce drcených arašídů, 2 lžíce sojové omáčky, 1 miska kokosového mléka a olej na smažení. Vepřová játra nakrájíme na drobné kousky a prudce je opečeme na rozpáleném oleji. K opečeným játrům přidáme třený česnek, 1 cibuli nakrájenou na kostičky, uvařený květák, mrkev a zelí, vše drobně nakrájené. Promícháme, přidáme papričky chilli, drcené arašídy a kokosové mléko. Intenzitu tepla zmírníme a chvíli podusíme. Hotový pokrm přeložíme na teplou mísu a zdobíme do zlatova usmaženou na nudličky nakrájenou cibulkou. Podáváme s rýží.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *