INDONÉSIE 600 g vepřových jater, 3 stroužky česneku, 2 cibule, 1 miska zelených fazolových lusků, ¼ malé hlávky zelí, sůl, ¼ květáku, 2 mrkve, 4 až 6 papriček chilli, ½ lžičky mletého pepře, 1 bobkový list, 1 lžíce drcených arašídů, 2 lžíce sojové omáčky, 1 miska kokosového mléka a olej na smažení. Vepřová játra nakrájíme na drobné kousky a prudce je opečeme na rozpáleném oleji. K opečeným játrům přidáme třený česnek, 1 cibuli nakrájenou na kostičky, uvařený květák, mrkev a zelí, vše drobně nakrájené. Promícháme, přidáme papričky chilli, drcené arašídy a kokosové mléko. Intenzitu tepla zmírníme a chvíli podusíme. Hotový pokrm přeložíme na teplou mísu a zdobíme do zlatova usmaženou na nudličky nakrájenou cibulkou. Podáváme s rýží.
Související recepty
Pokrmy z masa česnek, chilli, cibule, citron, glutasol, paprikové lusky, škrob, sojová omáčka, srnčí kýta, vejce, víno, zázvor
ČÍNA 600 g srnčí kýty, 1 lžíce škrobu, 2 cibule, 4 paprikové lusky, 1 pórek, 3 stroužky česneku, ¼
Pokrmy z masa bambusové výhonky, bažant, glutasol, kedlubna, olej, slanina, sojová omáčka, šunka, víno, vývar, žampiony
BARMA 2 menší bažanti, 4 lžíce dezertního vína, 1 lžíce zázvorového vína, sůl, 3 lžíce oleje, 200 g očištěných
ČÍNA 1 zaječí hřbet, 2 lžíce dezertního vína, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce máčeného škrobu, sůl, po špetce
Pokrmy z masa celer, cibule, glutasol, jehněčí maso, olej, paprikové lusky, pórek, škrob, vejce, víno
MONGOLSKO 700 g vykostěného jehněčího masa z kýty nebo hřbetu, 3 vejce, 2 lžíce máčeného škrobu, sůl, 1 lžička mletého