ČÍNA
1 kg vepřových ledvinek, 1 lžíce máčeného škrobu, sůl, 3 lžíce oleje nebo sádla, 1 pórek (nebo 100 g krátce spařeného zelí nebo mladé kapusty), 50 g černých máčených hub, 3 stroužky česneku, 2 žampiony.
Záliv: 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dezertního vína, 2 lžíce hovězího vývaru, ½ lžičky cukru, 1 lžička máčeného škrobu.
1 lžička červeného oleje na přiostření.
Očištěné ledvinky nakrájíme ozdobně na tenké plátky. Obalíme v máčeném škrobu, osolíme a prudce opečeme na oleji. Přidáme na plátky krájený česnek, na drobno nakrájený pórek, zelí, černé houby a na plátky nakrájené žampiony. Mírně podusíme a přelijeme zálivem. Dobře promícháme. Šťáva má být dosti vydušená. Zakápneme červeným olejem a podáváme s rýží.