VEPŘOVÉ MASO NA KARI

ČÍNA

 

600 g vepřového masa z kýty nebo krkovičky, 2 vejce, 1 lžíce máčeného škrobu, sůl, 3 lžíce oleje nebo sádla, 2 cibule, 1 pórek, 2 lžičky mletého kari.

Záliv: 2 lžíce dezertního vína, sůl, špetka Glutasolu nebo Vegety, ½ lžičky cukru, 1 lžička máčeného škrobu.

 

Vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme vejce, máčený škrob a promícháme. Na rozehřátém oleji maso prudce opečeme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a pórek, oheň zmírníme, přidáme kari koření, zalijeme zálivem a dobře promícháme. Šťávy má být málo. Podáváme s rýží nebo pečivem.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *