VEPŘOVÉ MASO NA PAPRICE

FILIPÍNY

 

600 g vepřového ramínka nebo plecka, 2 stroužky česneku, ¼ lžičky mletého pepře, sůl, špetka Glutasolu nebo Vegety, 3 lžíce rostlinného tuku nebo oleje, 1 bobkový list, 4 cibule, 2 rajčata, zelená petrželová nať, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžíce octa, 1 lžička cukru, 1 lžička škrobu a 1 šálek hovězího vývaru.

 

Vepřové maso nakrájíme na delší proužky, osolíme, opepříme a dáme do kastrolu na rozpálený olej. Přidáme třený česnek, bobkový list, papriku, ocet a za stálého míchání dusíme asi 10 minut. Pak zalijeme hovězím vývarem, přidáme jemně nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájená rajčata. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Šťávu mírně zahustíme máčeným škrobem a dochutíme Glutasolem. Přeložíme na předehřátou mísu a ozdobíme sekanou zelenou petrželovou natí.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *