THAJSKO
500 g vepřové kýty nebo krkovičky, 3 lžíce oleje, 1 stroužek česneku, 2 cibule, 100 g tlučených pražených arašídů, sůl, ½ lžičky mletého pepře, 1 lžíce cukru, ¼ lžičky koriandru, ¼ lžičky mletého koření chilli, 200 g čerstvého nebo konzervovaného ananasu, 1 hlávkový salát, zelená petrželka na ozdobu.
Na pánvi rozehřejeme olej a prudce osmažíme jemně nakrájenou cibuli a třený česnek. Pak přidáme na drobné kostičky nakrájené vepřové maso, opečeme ho, osolíme, přidáme mletý pepř a mleté koření chilli, cukr, koriandr a tlučené arašídy. Zmírníme teplotu a pokrm necháme pozvolna dusit. Když maso změkne, odstavíme je na mírné teplo. Mezitím připravíme listy hlávkového salátu, rozprostřeme je na mísu a obložíme nakrájenými plátky ananasu. Nakonec přendáme připravenou směs na mísu a ozdobíme zelenou petrželovou natí.