VEPŘOVÉ MASO S LILKEM

ČÍNA

 

600 g vepřové kýty, 3 lžíce oleje, 1 pórek, 2 lilky, 2 stroužky česneku, 2 vejce, 1 lžíce škrobu.

Záliv: 2 lžíce dezertního vína, 1 lžička sojové omáčky, sůl, 1 lžička cukru, špetka Glutasolu nebo Vegety, 1 šálek hovězího vývaru a 1 lžička máčeného škrobu.

 

Vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme vejce a škrob, promícháme a necháme asi 20 minut odležet. Zatím oloupeme lilek, nakrájíme jej na kostičky, prosolíme a necháme „vyplakat“. Takto připravený lilek osušíme, zvolna osmažíme na části oleje a dáme stranou na teplo. Na pánvi opečeme připravené maso, přidáme na kostičky nakrájený pórek, třený česnek a osmažený lilek. Chviličku podusíme, zalijeme zálivem, promícháme a podáváme na teplém talíři s rýží.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *