VEPŘOVÝ KOTLET MARINOVANÝ (BULGALBI)

KOREA

 

750 g vepřových kotlet, 2 lžíce oleje, sůl.

Marináda: 3 lžíce sojové omáčky, 3 stroužky utřeného česneku, 2 lžíce dezertního vína, 3 lžíce vody, 1 lžíce tlučených sezamových nebo hořčičných semínek, 2 lžíce cukru, ½ lžičky mletého pepře, 2 cibule (jemně nakrájené i se zelenou natí), 1 velká loupaná hruška bez jader nakrájená na drobné kostky.

 

Nejdříve připravíme kotlety: nasekáme je na porce (4 až 5 kusů), lehce je naklepeme a osolíme. Marinádu připravíme smísením všech surovin v hluboké misce. Hrušku přidáme až nakonec. Připravené kotlety vložíme do marinády a necháme odležet při pokojové teplotě asi 6 hodin. Před přípravou pokrmu předehřejeme gril nebo troubu. Kotlety vyjmeme z marinády, osušíme je a potřeme olejem. Grilujeme nebo pečeme v troubě po obou stranách do zlatohněda. Zbylou marinádu prohřejeme a podáváme zvlášť v misce. Jako příloha je vhodná dušená rýže nebo pečivo.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *