SINGAPUR
4 vejce, 3 jablka, 250 g konzervovaného ananasu, 2 hlávkové saláty, 200 g uzeného jazyka (můžeme nahradit šunkou), 200 g majonézy, 1 lžíce octa, 1 lžička mletého koření kari, kudrnatá petrželová nať.
Do osolené vařící vody s přidáním octa vyklepneme syrová vejce a lopatičkou opatrně tvarujeme. Bílek ztuhne a žloutek zůstane nedovařený. Vaříme asi 5 minut a poté opatrně lopatičkou vyjmeme a necháme vystydnout. Mezitím na mísu rozložíme opraný hlávkový salát po jednotlivých listech a vejce na ně položíme. Dále nakrájíme na drobné kostičky oloupaná jablka, uzený jazyk nebo šunku a ananas, vmícháme majonézu zředěnou ananasovou šťávou, mleté koření kari a vše dobře promícháme. Přelijeme na předem připravená vejce, zdobíme kouskem ananasu a snítkou kudrnaté petrželové natě.