HOVĚZÍ MASO PĚTI VŮNÍ

HONGKONG

 

600 g hovězího masa zadního roštěnce, 1 kousek sušené mandarínkové kůry, 1 lžíce dezertního vína, sůl, špetka Glutasolu, ¼ lžičky kuřecího vývaru, 1 lžíce pomerančové šťávy, 1 miska fazolových klíčků, zelená petrželová nať, ½ lžičky mletého zázvoru a ½ lžičky tlučeného kmínu.

 

Předem namočíme do vody mandarínkovou kůru, aby trochu změkla. Potom ji na drobno nakrájíme, dáme do mísy a přidáme k ní zázvor, kmín a pomerančovou šťávu. Hovězí maso částečně ztuhlé z chladničky nakrájíme na nudličky velikosti zápalek. Přidáme do mísy, osolíme, přimícháme 1 lžíci oleje, cukr, Glutasol, pepř, škrob, víno a dobře promícháme. V hluboké pánvi rozpálíme olej a maso prudce opečeme. Vyjmeme je, necháme okapat a dáme stranou na teplo. Do stejné pánve vložíme připravenou mandarínkovou směs a kuřecí vývar. Fazolové klíčky, které jsme dobře očistili, ve zvláštním kastrolku asi 5 minut na oleji osmažíme. Potom vše smícháme na jedné pánvi a prohřejeme. Podáváme na teplé míse s rýží.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *