DUŠENÉ DRŠŤKY

ČÍNA

 

700 g drštěk, 2 lžíce octa, 1 lžička soli, 3 cibule, 1 pórek, 1 kapie, 2 lžíce oleje, 1 lžička jedlé sody, 1 šálek vývaru z drštěk.

Omáčka: 3 lžíce dezertního vína, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky cukru, 1 lžička máčeného škrobu, ¼ lžičky mletého koření chilli a 2 lžíce vody.

 

Dršťky omyjeme a namočíme asi na 1 hodinu do směsi octa, soli a jedlé sody. Potom je i s nálevem vhodíme do vařící vody a necháme vařit asi 15 minut. Ovařené dršťky slijeme, propláchneme ve studené vodě a dáme znovu vařit. Na dno hrnce dáme pokličku, aby se nepřipalovaly, a uvaříme je do měkka. Pak dršťky vyjmeme a nakrájíme na nudličky. Mezitím uvaříme omáčku smícháním všech surovin mimo škrob. Na pánev dáme rozehřát olej a vařené dršťky na něm zvolna opečeme. Po chvíli přidáme jemně nakrájenou cibuli, kapie a pórek, směs zalijeme vývarem z drštěk, ještě asi 10 minut dusíme. Pak zalijeme připravenou omáčkou a zahustíme škrobem. Podáváme s rýží nebo pečivem.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *