INDIE
5 paprikových lusků, 2 cibule, 3 rajčata, 2 stroužky česneku, 200 g brynzy nebo sýra Istambul, 2 lžíce kokosového mléka, 2 lžíce jogurtu, ½ lžičky mletého pepře, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce oleje, ½ lžičky mletého koření chilli, zelená petrželová nať, 1 lžička cukru.
Očištěné paprikové lusky zbavené semen nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na drobno, rajčata na plátky a česnek utřeme. Vše vložíme do hluboké mísy a přidáme kokosové mléko, jogurt, mletý pepř, citronovou šťávu, mleté koření chilli, olej, sůl, cukr a nastrouhaný sýr. Směs dobře promícháme a ozdobíme jemně nasekanou petrželovou natí. Podáváme vychlazené v miskách.