THAJSKO
600 g čerstvých zelených paprikových lusků, 2 cibule, 1 pórek, petrželová nať na ozdobu.
Záliv: 2 lžíce octa, 1 lžička cukru, ½ lžičky Glutasolu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 stroužky třeného česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 2 lžíce vody.
Vyprané a osušené paprikové lusky rozřízneme napůl, vyjmeme semínka a jednotlivé půlky dáme na plech do horké trouby. Jakmile slupka začne hnědnout, papriky vyjmeme na mísu a necháme vychladnout. Pak slupku oloupeme a paprikové lusky nakrájíme na větší kostky. Přidáme jemně nakrájenou cibuli s pórkem a zalijeme je připraveným zálivem. Necháme asi 30 minut v chladničce odležet a ozdobíme sekanou petrželovou natí.