HOVĚZÍ KEBÁB

KOREA

 

600 g roštěnce, 3 paprikové lusky, 4 cibule, 2 vejce, 3 lžíce hladké sojové mouky nebo škrobu, 4 lžíce oleje.

Marináda: 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 2 lžičky cukru, sůl, ¼ lžičky mletého pepře.

 

Nejdříve připravíme marinádu smícháním sojové omáčky, oleje, soli, cukru, pepře a česneku. Roštěnec nakrájíme na 5 cm proužky a necháme v chladničce asi 2 hodiny odležet. Maso vyjmeme z marinády a napichujeme střídavě s kousky paprik a lupínky cibule na špejli nebo špíz. Připravené špejle ponoříme do rozšlehaných vajec a obalíme v mouce. Na povrchu se utvoří obal. Na pánvi rozehřejeme olej a špejle pozvolna smažíme a obracíme, až jsou celé prosmažené. Pak je vyjmeme a necháme okapat. Položíme na teplou mísu a ozdobíme nakrájenou zelenou cibulkou. Zbylou marinádu ohřejeme a podáváme v misce zvlášť.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *