ČÍNA
600 g vykostěného kapra, 2 bílky, 4 stroužky česneku, 1 pórek, 1 lžíce dezertního vína, 3 lžíce oleje nebo sádla, 2 lžíce škrobu, sůl, špetka Glutasolu, špetka cukru, ¼ lžičky mletého bílého pepře, 1 šálek rybího vývaru.
Vykostěné maso z kapra nakrájíme na tenké plátky, osolíme a smísíme v misce s bílky a škrobem. V mírně rozpáleném tuku krátce opečeme a dáme okapat na cedník. Mezitím dáme na pánev větší množství tuku, přidáme na drobno překrájený pórek a na tenké plátky nakrájený česnek. Zmírníme teplotu a přidáme vývar, dezertní víno, cukr, sůl, Glutasol a mletý pepř. Pak přidáme opečené plátky kapra, opatrně promícháme a zakápneme olejem. Podáváme na předehřáté míse.