THAJSKO
2 květáky, 2 rajčata, 1 cibule, 100 g konzervovaných žampionů, 2 kapie, 1 kedlubna, 1 lžíce citronové šťávy, sůl.
Záliv: 2 lžíce dezertního vína, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce cukru, sůl, ¼ lžíce mletého pepře, 1 lžička červeného oleje, ¼ lžičky Glutasolu.
Květák očistíme a růžici rozebereme na drobné růžičky. Uvaříme je ve slané vodě s přidáním citronové šťávy, scedíme je, necháme vychladnout a dáme do větší mísy. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, rajčata, nadrobno nakrájenou cibuli, kapie a kedlubny nakrájené na kostičky. Směs přelijeme zálivem, promícháme a necháme asi 1 hodinu v chladničce odležet.