PÓRKOVÁ POLÉVKA

KOREA

 

1 ½ l hovězího vývaru, 200 g vepřové kýty, 3 pórky, špetka soli, 1 lžička cukru, špetka Glutasolu, 1 lžíce sádla, špetka mletého zázvoru, několik kapek červeného oleje, 1 lžíce dezertního vína, 1 lžička máčeného škrobu a 1 vejce.

 

Vepřové maso nakrájíme na slabé plátky, které vložíme do misky. Přidáme sůl, cukr, mletý zázvor, dezertní víno, rozšlehané vejce, promícháme a dáme do chladničky asi na 20 minut odležet. Vývar přivedeme do varu a připravené maso do něho vložíme, zvolna povaříme a přidáme ještě pórek nakrájený na drobno. Pěnu sebereme, přidáme Glutasol, lžíci sádla a máčený škrob. Zakápneme červeným olejem a podáváme v miskách.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *