INDONÉSIE
600 g hovězího a vepřového masa, sůl, 3 lžíce kokosové moučky, 3 stroužky česneku, 1 lžička drceného koriandru, ½ lžičky drcené kurkumy, ¼ lžičky mletého zázvoru, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky nebo škrobu, olej na smažení, 1 citron a 1 hlávkový salát.
Umleté maso dáme do velké mísy, přidáme kokosovou moučku, utřený česnek, vejce, koriandr, kurkumu, sůl, zázvor, směs důkladně promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Potom tvoříme menší placičky ve tvaru čtverce (v Indonésii se používají formičky) a posypeme je moukou nebo škrobem. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a placičky pozvolna smažíme. Smažené vyjmeme a položíme na teplou mísu. Zdobíme řezy citronů a hlávkovým salátem.