VEPŘOVÉ LEDVINKY MARINOVANÉ

ČÍNA

 

6 ledvinek.

Nálev: 3 lžíce sojové omáčky, 1 šálek dezertního vína, 1 lžička červeného oleje (viz kapitola Studené omáčky), 1 lžíce čínského octa (můžeme nahradit naším octem), 5 lžic vody, 1 lžička cukru, špetka soli, špetka Glutasolu, 50 g černých hub, 1 červená kapie, 3 stroužky česneku, 1 lžíce oleje, 1 lžíce kečupu, pažitka.

 

Vepřové ledvinky necháme delší dobu máčet ve vodě. Osušíme je, aby nám neklouzaly, a rozřízneme nejprve po délce a vyřízneme žilnaté části. Ledvinky nakrájíme ozdobně na plátky, vložíme je do mísy, zalijeme dezertním vínem a necháme alespoň půl dne proležet. Pak ledvinky scedíme a vložíme do vařící vody. Necháme krátce povařit, pod studenou vodou je řádně propláchneme a na cedníku je necháme okapat. Kdybychom ledvinky vařili déle, ztvrdnou. Vložíme je do větší porcelánové mísy a připravíme nálev: rozetřený česnek s olejem promícháme a přidáme sojovou omáčku, dezertní víno, ocet, cukr, sůl, Glutasol, kečup a vodu. Tento nálev přelijeme na ledvinky a přidáme ještě nakrájené černé houby a červenou kapii. Přiostříme červeným olejem a zdobíme přesekanou pažitkou. Podáváme v miskách s dostatečným množstvím nálevu.

 

Související recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *